Evo šta je pronađeno tokom velikog pretresa u KPZ Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Evo šta je pronađeno tokom velikog pretresa u KPZ Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Pretres u KPZ Sarajevo

Tokom sinoćnjeg velikog pretresa prostorija Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo pronađena je određena količina nedozvoljenih supstanci, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Zavoda.

Kako nam je rečeno, pretres je počeo oko 19 sati i trajao je do 23 sata.

Tom prilikom pronađeno je osam tableta, no ne radi se o narkotičkim sredstvima, već o tabletama steroida, a njihovo posjedovanje u zatvoru je zabranjeno. 

"Osuđeno lice kod kojeg su pronađene nedozvoljene supstance bit će disciplinski tretirano u skladu s podzakonskim aktima KPZ-a Sarajevo uz poštivanje svih normi", kazao je direktor KPZ-a Faruk Zubčević za Radiosarajevo.ba.

O ovom događaju bit će sprovedena istraga s ciljem rasvjetljavanja okolnosti pod kojim su nedozvoljene supstance došle u posjed osuđenika.

Podsjetimo, u pretresu su učestvovale Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo zajedno sa pripadnicima Zavodske policije i psima tragačima. 

Pretresale su se sve prostorije u kojima borave pritvorenici, prostorije koje koristi zatvorska straža, prostorije tretmana osuđenih osoba, te uprave zatvora. 

Kaznenopopravni zavod Sarajevo je nakon dolaska nove uprave postao je jedan od najopremljenih zatvora i to ne samo u BiH nego i u Regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije