Pet pumpi u FBiH kažnjeno nakon inspekcijske kontrole cijena

2
Radiosarajevo.ba
Pet pumpi u FBiH kažnjeno nakon inspekcijske kontrole cijena
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak pumpi kod kojih su utvrđene nepravilnosti u primjeni Odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

U pitanju su tri poslovnice Petrola BH Oil Company u Otesu, Vogošći i Simin Hanu, poslovnica INA-e na Stupu i Hifa Petrol u Hotonju.

"Nadzor nad radom distributera naftnih derivata vršen je na osnovu predstavki građana i izvještaja sa sistema IS NK PND Federalnog ministarstva trgovine, te je utvrđeno pet nepravilnosti u primjeni Odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate", rečeno je u izvještaju.

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

U BiH osnovan novi politički pokret "Svojim putem"

Predviđene su novčane kazne propisane Zakonom o kontroli cijena i one iznose od 1.000 KM do 10.000 KM za pravno lice i u iznosu od 250 KM do 2.500 KM za odgovornu osobu u kompaniji.

Nadzori su izvršeni u periodu od 1. do 15. jula tekuće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije