Evo koji nezaposleni u Kantonu Sarajevo imaju pravo na 100 KM pomoći

2
Radiosarajevo.ba
Evo koji nezaposleni u Kantonu Sarajevo imaju pravo na 100 KM pomoći
Foto: Arhiv / Ilustracija

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Program mjera u cilju zaštite najugroženijih kategorija u Kantonu Sarajevo usljed povećanja troškova života, kojim je predvidjela jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM, osobama koje su imale status nezaposlene osobe kod Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo na dan 31.12.2022. godine.

Pravo na pomoć imaju dugoročno nezaposlene osobe koje se nalaze na osnovnoj evidenciji nezaposlenih osoba kod Službe devet godina i duže od devet godina u kontinuitetu.

Pravo imaju demobilisani borci koji u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine primaju novčanu egzistencijalnu naknadu i koji su najmanje godinu dana u kontinuitetu na evidenciji nezaposlenih kod Službe, te imaju do 57 godina života.

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Ukoliko osobe pripadaju objema kategorijama, jednokratna novčana pomoć biće isplaćena samo po jednom osnovu.

Nezaposlene osobe koje pripadaju navedenim kategorijama dužne su da nadležnom birou dostave potvrdu banke o svom transakcijskom računu, najkasnije do 24.02.2023. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije