Evo ko je od poznatih bh. političara čestitao ramazan

3
Radiosarajevo.ba
Evo ko je od poznatih bh. političara čestitao ramazan
Foto: Pexels / U susret ramazanu

S akšamskim ezanom danas nastupa sveti islamski mjesec ramazan, a pucnjem iz topa s bedema Žute tabije nad Sarajevom tradicionalno će biti ozvaničen početak najodabranijeg islamskog mjeseca ramazana.

Brojne čestitke povodom nastupajućih mubarek dana stižu sa strana, a uputili su ih i poznati bh. političari Denis Zvizdić, Denis Bećirović, Željko Komšić, i Refik Lendo.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić uputio je poruku muslimanima u BiH i dijaspori i reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i poželio da nastupajući mjesec ramazan isposte u dobrom zdravlju.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

"Želim da u miru, dobrom zdravlju i hajru ispostite ramazan, mjesec Božije milosti, odricanja i oprosta. Iskoristite ovaj mubarek mjesec ibadeta i samospoznaje za prisjećanje na vrijednosti dobročinstva i davanja onima koji imaju manje i onima kojima nema ko pomoći. Ramazan šerif mubarek olsun", navodi se u Zvizdićevoj ramazanskoj poruci, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Predstavničkog doma PSBiH. 

Također, i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je nastupajući mjesec ramazan reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu. 

Stiže dragi gost: Sarajevske džamije uređene uoči ramazana

Stiže dragi gost: Sarajevske džamije uređene uoči ramazana

"Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom ramazana, uz želju da dani mjeseca milosti i sabura budu svakome prilika da pokaže dobro i oprost. Kroz osjećaj solidarnosti jačajmo porodične, prijateljske i dobrosusjedske veze, gradimo nove odnose, povjerenje i zajedništvo u društvu. Neka naše molitve u ovom ramazanu budu i uz narode Turske i Sirije, pogođene katastrofalnim zemljotresima. Molimo se za spas svih ljudi i ne zatvarajmo oči prema onima kojima su potrebna naša podrška, pomoć i lijepa riječ. Ramazan šerif mubarek olsun", stoji u Bećirovićevoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Tu je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. Uputio je ramazansku čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Pročitajte poruku: Šta je reisul-ulema Kavazović poručio muslimanima povodom ramazana

Pročitajte poruku: Šta je reisul-ulema Kavazović poručio muslimanima povodom ramazana

"Ramazan muslimanima predstavlja priliku za obnovu duhovnih i ljudskih vrijednosti, i dodatno zbližavanje sa porodicom i prijateljima. Mjesec razamana duhovni je podstrek za svakog muslimana i Islamsku zajednicu općenito, u međusobnom povezivanju i vraćanju izvorima vjere. Uz iskrene čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, kao i Bošnjacima muslimanima u dijaspori, želim da predstojeće dane ramazana provedu u miru, posvećeni blagodetima ovog za muslimane posebnog mjeseca" navodi se u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo, također je uputio čestitku povodom mjeseca ramazana.

Salih ef. Meštrovac: Bošnjaci su uvijek ramazan provodili s porodicama i iftarili u svojim kućama

Salih ef. Meštrovac: Bošnjaci su uvijek ramazan provodili s porodicama i iftarili u svojim kućama

"Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke, uz želju da predstojeći mubarek mjesec provedete u postu, ibadetu i dobrom zdravlju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Mjesec ramazan za sve vjernike islamske vjeroispovijesti predstavlja poseban i odabran mjesec, ispunjen istinskim duhovnim vrijednostima, mjesec odricanja radi jačanja samog sebe, svoje porodice, jačanja svoje povezanosti za Svevišnjim i jačanja svoje zajednice. Naša, bosanskohercegovačka zajednica je uvijek poštovala drugog i drugačijeg i ramazanske/iftarske i bajramske sofre su uvijek krasili naše komšije pravoslavci, katolici i jevreji – mi drugačije ne znamo i tako će biti do Sudnjeg dana. Na kraju, svim muslimanima, još jednom želim lahak post, da mjesec Ramazana provedu u dobrom zdravlju, sreći, rahatluku i svakom dobru", navodi se u čestitki potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije