Erdogan odao počast Aliji Izetbegoviću: Neka je rahmet velikom mudracu i lideru

Radiosarajevo.ba
Erdogan odao počast Aliji Izetbegoviću: Neka je rahmet velikom mudracu i lideru
Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Republike Turske, na društvenim mrežama odao je posebnu počast rahmetli predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću, povodom 14. godišnjice njegove smrti.

Erdogan, koji mnogo cijeni Izetbegovića i koji se često spominje u kontekstu političkog lidera kojem je "Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet", poslao je ovom prilikom posebnu poruku.

"Danas obilježavamo 14. godišnjicu smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine. Čovjeka koji je bio lider i mudrac, jedna od najvažnijih ličnosti u bliskoj prošlosti. Neka je rahmet duši čovjeka, koji zauzima posebno mjesto u srcima ljudi, zahvaljujući aktivnostima i ulozi lidera koju je imao među narodom BiH", istaknuo je Erdogan u poruci na Twitteru.

Podsjećamo, jučer je mnogobrojnim manifestacijama i događajima obilježena 14. godišnjica smrti Alije Izetbegovića, koji je preminuo 19. oktobra 2003. godine u Sarajevu. Bio je jedan od najistaknutijih lidera Europe potkraj 20. stoljeća, a posebno je važna njegova uloga u ratnim dejstvima na području Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije