Epilog skandala u Modriči: Fatalna Saška u pritvoru, svećenik napustio crkvu

Radiosarajevo.ba
Epilog skandala u Modriči: Fatalna Saška u pritvoru, svećenik napustio crkvu
Katolički svećenik I. K. koji se, zajedno sa Saškom Kovačević, našao u centru seks skandala u Modriči, napustio je crkvu u Derventi, gdje je bio premješten nakon skandala.

S druge strane, ucjenjivačica ovog svećenika 22-godišnja Saška Kovačević, koja je sa svojim dečkom Aleksandrom Vasiljevićem prevarila svećenika za četvrtinu miliona KM, nalazi se u pritvoru.

Tačnije, ona će sljedećih 18 mjeseci, odlukom Osnovnog suda u Doboju, provesti u Kazneno-popravnom zavodu Doboj, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj, prenose Nezavisne novine.

Pored nje, u pritvoru će godinu i po dana ostati i Vasiljević, dok je njihovom pomagaču u ovom skandalu Miletu Joksimoviću iz Modriče dopušteno brani za slobode.

Podsjećamo, krajem oktobra u Modriči je otkriven seks skandal koji je potresao Katoličku crkvu. Tada je navedeno, a zatim i potvrđeno u optužnici, da su Saška Kovačević i Aleksandar Vasiljević porno-snimcima ucjenjivali tadašnjeg modričkog fratra, koji im je isplatio oko 250.000 KM da ti snimci ne bi dospjeli u javnost.

Ucjenjivači su u optužnici osumnjičeni za ucjenu, neovlašteno fotografiranje, tešku krađu i lažno predstavljanje.

Mediji su tada navodili kako je Kovačević mobitelom snimala seks fratra i njene prijateljice, nakon čega su počele ucjene, a ona i njen dečko uhapšeni su u 16. augusta, nakon što je fratar cijeli slučaj prijavio policiji i isplatio im 15.000 KM u označenim novčanicama.

Saška Kovačević poznata je sportiskinja koja je bila svjetski i europski prvak u karateu. Bavila se i nogometom igrajući za ŽK Modriča, a postala je i najmlađi vlasnik privatne firme u RS-u.  Riječ je o ustanovi koja vodi brigu o starim, bolesnim i iznemoglim licima. Pored toga član je Aktiva žena i glavnog odbora DNS-a ispred koga je na lokalnim izborima bila kandidat za odbornika u Skupštini općine Modriča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije