Enis Bešlagić i Predsjedništvo: Imponuje mi, ali bit će prilike da se oglasim

E. H.
Enis Bešlagić i Predsjedništvo: Imponuje mi, ali bit će prilike da se oglasim
/ FOTO: Radiosarajevo.ba
Predstavnici ogranka Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine iz Banja Luke prethodnih dana zainteresirali su javnost informacijom da žele kandidirati poznatog bh. glumca Enisa Bešlagića za člana Predsjedništva BiH.

Ova vijest je duboko zainteresirala bh. javnost i velika većina građana koji su ljubitelji lika i djela Enisa Bešlagića podržali su ovu kandidaturu, no da je takva stvar daleko od realnosti potvrdio je bh. glumac za Radiosarajevo.ba.

"Takvu stvar ja nisam ni pokrenuo, pa mi je onda glupo nešto takvo komentirati. Lijepo je to, imponuje čovjeku kad ga neko iz Banja Luke predloži za bilo šta, ali zasad još ja nisam zainteresiran za to. Ali sigurno imponuje to kad ti neko kaže da ga vole u cijeloj Bosni i Hercegovini, jer je malo onih koje vole u BiH", istaknuo je Bešlagić na početku razgovora.

Ipak, potvrdio je kako neće odgovoriti na ovu želju SDP-a BiH, te da ostaje vjeran poslovima i pozivu u kojem se odranije nalazi.

"Ja ostajem svoj, imam svoje stavove, a danas Boga mi je lako govoriti da te voli dio bošnjačke, srpske ili hrvatske skupine, a to nešto bosanskohercegovačko se guši u startu. Nažalost, to je sada tako, ali promijenit će se i to ako Bog da. Dolazit će sada neke nove snage i bit će prilike da se i ja oglasim, uskoro. Ja ne mogu prihvatiti ovo, lijepo je što bi oni tako željeli. Oni mene cijene prema mojoj ideji i prema mom načinu života, ali ja stojim iza tog da bih nekada volio živjeti u društvu u kojem bi svako radio svoj posao. I to je to. Imponuje mi, dakle, sve to, ali prevelika je to odgovornost i ja to pri ovom znanju i pameti ne bih mogao prihvatiti", zaključio je Bešlagić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, banjalučki SDP BiH tokom vikenda objavio je na Facebooku da, na oktobarskim izborima, za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, "uz saglasnost drugarica i drugova", želi kandidirati poznatog glumca Enisa Bešlagića.

“Smatramo da Bosni i Hercegovini apsolutno trebaju novi ljudi, jer ovi koji nas 25 godina dovode do šizofrenije, mržnje, šizofrenije rata, nam ne trebaju više u ovoj državi. Kamo lijepe sreće da je u ovoj državi više Enisa, bilo bi nam mnogo bolje”, rekao je potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije