Emotivna poruka za kamiondžije u BiH: "Pozivamo sve kolege da se sutra oprostimo od Omera"

0
Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka za kamiondžije u BiH: "Pozivamo sve kolege da se sutra oprostimo od Omera"
Foto: crna-hronika.info / Nesreća u tunelu Vranduk

"Pozivamo sve kolege da se sutra u 12 sati sati trubama oprostimo od kolege Omera koji je mnoge od nas učio ovom poslu.

Život je nepredvidiv… danas jesi, sutra nisi."

Napisali su ovo danas, 12. septembra, na Facebook stranici Teretnjaci.ba, koja okuplja kamiondžije diljem regije. 

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Naime, u tunelu Vranduk kod Zenice na magistralnom putu M-17 jučer se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić je ovu informaciju potvrdio ranije za portal Radiosarajevo.ba, te je rekao da su se sudarili teretno vozilo i putničko motorno vozilo, navodno Mercedes.

U sudaru je jedna osoba je smrtno stradala, a doznalo se kako je u pitanju kamiondžija Omer Mujić. Na stranici Teretnjaci danas su se emotivnom porukom oprostili od kolege:

"Vranduk je dokasno iza ponoći svjedočio još jednom ugašenom životu našeg kolege Omera. Onaj huk kroz tunel, topao zrak koji je neobjašnjivom reputacijom nanosio miris jeseni i odjek betonskih ploča tunelskog trotoara po kojoj hodaju inspektori i vještaci, lede krv u žilama.

▪️ Pozivamo sve kolege da se sutra u 12:00h sati trubama oprostimo od kolege Omera koji je mnoge od nas učio ovom poslu. Život je nepredvidiv… danas jesi, sutra nisi. 🙏🏻💔

Posted by Teretnjaci.ba on Thursday, September 12, 2024

Poneki uzvik, kako se ovaj čovjek zvao, probudi u meni sve slike, vraćajući film, gdje smo se taj dan mogli sresti. Koplja se lome, al’ slika Omera za volanom u glavi postoji. 

Memorisao sam je kao da sam znao da će biti posljednja. I ne mogu se sjetiti da li je to bio Lukavac, Doboj ili Maglaj ali znam da je u mojoj glavi Omer za volanom.

Eh, da jeste k’o što nije. Omera našeg više nema… zašto ovo sve ovako pišem? Često polemišemo vodimo rasprave za sve sporedne stvari u životu, kao kolege i braća.

Sinoć sam bio očevidac, da je svaki vozač koji je bio na licu mjesta plakao i suze nije krio, jer Omera niko tada nije okarakterisao samo kao poznanika, već kao brata. Čak šta više mislim da je svako sebe u njemu vidio. Ljudi, volimo se i poštujmo. Ma kakav vakat bio i težak život današnji, koji je prepun iskušenja i nedoumica. Prekratko je ovo sve da bismo vrijeme gubili na gluposti i rasprave. Za život nema 'undo'. Lahka ti crna zemlja, Omere", napisao je Omerov kolega na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije