Emir Hadžihafizbegović otvoreno: Proteste treba napraviti i ispred OHR-a i SDA

F. Z., N. Ka.
Emir Hadžihafizbegović otvoreno: Proteste treba napraviti i ispred OHR-a i SDA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa današnjih protesta ispred pravosudnih institucija u Sarajevu

Emir Hadžihafizbegović, proslavljeni bh. glumac i direktor Kamernog teatra u Sarajevu stigao je na proteste ispred VSTV-a gdje pruža podršku građanima u borbi za pravdu.

On je tokom protesta imao dva obraćanja. 

Arijana Memić ponovo optužila Dalidu Burzić

U drugom je obraćanju skrenuo pažnju na Edina Salaharevića, ubijenog košarkaša o kojem je pisao i Miloradu Dodiku.

Mektić: Ovo je skup ojađenog naroda

"O ubistvu ovog bivšeg košarkaša koji je bio najbolji i najperspektivniji sa 19 godina se ništa ne govori.  Pogubljen je u Logoru Sušica. Dvije godine se kiseli tužba protiv Miće Kraljevića, koji je načelnik opštine Vlasenica u VSTV-u.  Protiv Miće je podignuta tužba, on je načelnik-ubica. Osnivač logora Sušica i tako dalje.  Dajem podršku roditeljima Dženana i Davida i budite sigurni da ću uvijek biti ovdje. Isti ovaj skup, i veći, trebamo napraviti ispred OHR-a", kazao je Hadžihafizbegović, nakon čega je jedna od okupljenih građanki dodala:

"Ispred Stranke demokratske akcije", na što je Emir rekao:

"Može, nema problema...".

Pogledajte video: 

Tokom prvog obraćanja Emir je rekao da je došao da kao čovjek pružim podršku ovim protestima,.

"Međunarodna zajednica se ponaša licemjerno i ne želi da nam skine ovu luđačku košulju koju su nam stavili 1995. godine. Nismo mi tražili 10 kantona i tri predsjednika nego su nam to oni nametnuli", kazao je Hadžihafizbegović.

Protesti kod VSTV-a: Građani traže ostavke i pravdu, blokiran saobraćaj

Kazao je i kako je ova institucija trebala odavno zatvoriti Milorada Dodika, koji, kako to kaže Hadžihafizbegović, svakodnevno ruši BiH.

"Milan Tegeltija zahvalio se Dodiku što ga je podržao, a to je čovjek koji ruši Bosnu i Hercegovinu, i on je davno trebao biti procesuiran i davno je trebao biti zatvoren", kazao je Hadžihafizbegović. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije