Elvedin Okerić: Čudno je da je komesar MUP-a KS pobjegao s te funkcije

0
Radiosarajevo.ba
Elvedin Okerić: Čudno je da je komesar MUP-a KS pobjegao s te funkcije
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Komesar Nusret Selimović

Gost emisije Špica na TVSA danas bio je Elvedin Okerić (Narod i pravda), predsjedavajući Skupštine KS, gdje je govorio o usvajanju ostavke komesara MUP-a KS, Nusreta Selimovića i skorom imenovanju novog policijskog inspektora na ovu poziciju.

Naime, prošlo je osam mjeseci "praznog prostora" u kojem Kanton Sarajevo nije imao adekvatnu, zakonom propisanu zamjenu policijskog komesara MUP-a KS.

"Procedura unapređenja je završena i sada dva kandidata ispunjavaju uslove da mogu formalno – pravno mijenjati policijskog komesara u obavljanju zakonom propisanih poslova", istakao je Okerić.

Užas u SAD: Dvije žene pronađene mrtve, policija traga za nestalom bebom

Užas u SAD: Dvije žene pronađene mrtve, policija traga za nestalom bebom

Kako kaže, komesar Selimović je podnio ostavku iz njemu poznatih razloga.

"Vlada KS će razmatrati tu njegovu ostavku već u narednoj sedmici. Ono što je čudno i neprihvatljivo je da je na neki način otišao, pobjegao sa te funkcije i da je nekako brod koji je Komisija za sigurnost prepoznala da je ugrožen, a to jeste sigurnosni sistem KS, ostavio na ovakav način", zaključio je Okerić.

Kompletan razgovor možete pogledati na sljedećem snimku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije