Elmedin Konaković uoči press konferencije lidera Trojke: "U petak razbijamo laži"

19
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković uoči press konferencije lidera Trojke: "U petak razbijamo laži"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dino Konaković

Ustavni sud BiH danas je poništio Izborni zakon RS po apelaciji dr. Denis Zvizdić. Institucije naše zemlje čuvaju našu domovinu od svih naleta, a institucije jačamo svaki dan, poručio je danas, 19. septembra, Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda te ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Koristim priliku, nastavio je on, da vas podsjetim na brutalne laži prilikom izbora Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, te je citirao medije koji su tvrdili "Dodik izborom Vukoje preuzima kontrolu, da će zadržati četvrtog delegata i da će Dodik i Čović raskrčiti državu".

"Ustavni sud je danas odlučio i u korist SDS-a. SNSD danas ima tri delegata u Domu naroda. Ustavni sud je u zadnjih nekoliko odluka zaštitio ustavni poredal, državnu imovinu i zakone naše zemlje, sve nakon izbora Vukoje", kazao je Konaković, istaknuvši da je "važno danas podsjetiti na laži".

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

On je stava da "ta ista ekipa sije nove laži svaki dan, bez prestanka", a potom je najavio i kako će sutra, 19. septembra, na press konferenciji "razbijati laži": "A danas je dobar trenutak da postavimo pitanje kako neko može vjerovati ovim ljudima nakon svih laži koje smo raskrinkali?"

Za sutra u 11 sati, Sarajevu, u centrali SDP-a, zakazana je press konferencija na kojoj će se obratiti lideri stranaka Trojke - uz Konakovića, govorit će i Nermin Nikšić (SDP), koji je i federalni premijer, te Edin Forto (Naša stranka), inače državni ministar komunikacija i prometa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije