Elmedin Konaković susreo se sa ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom

1
Fena
Elmedin Konaković susreo se sa ambasadorom Kine u BiH Ji Pingom
Foto: MVP BiH / Elmedin Konaković susreo se sa Ji Pingom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom.

Ministar je poželio ambasadoru dobrodošlicu i naglasio zadovoljstvo kontinuirano dobrim odnosima Bosne i Hercegovine i Kine, bez otvorenih pitanja.

Istovremeno je istakao da se svakako zalaže za unaprjeđenje političkih i svih drugih odnosa sa Narodnom Republikom Kinom jer to smatra važnim opredjeljenjem vanjske politike Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo 2023. godinu završio u višemilionskom minusu

FK Sarajevo 2023. godinu završio u višemilionskom minusu

U tom smislu je sutrašnji sastanak delegacija Kine i Bosne i Hercegovine itekako dobrodošao, treba razgovarati o daljnjoj saradnji u oblastima ekonomije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, zaštite životne okoline, turizma i sl., saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ambasador Ji Ping izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom dviju zemalja, još jednom podcrtao spremnost za razvojem bilateralnih odnosa i željom Kine da i dalje implementira u Bosni i Hercegovini projekte koji pomažu razvoju i napredovanju BiH i zahvalio Bosni i Hercegovini na podršci u međunarodnim institucijama i tijelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije