Elmedin Konaković oštro odgovorio Fahrudinu Radončiću

Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković oštro odgovorio Fahrudinu Radončiću
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, reagirao je na jučerašnju poruku Fahrudina Radončića, prvog čovjeka Saveza za bolju budućnost i donedavnog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, istaknuvši stav kako su Bosanci i Bošnjaci ugroženi zbog koalicije SDA-SBB-DF.

"[Milorad] Dodik u Vijeću ministara od početka ima [Zorana] Tegeltiju na čelu i još tri ministarstva. [Dragan] Čović ima tri ministarstva. Bakir [Izetbegović], Fahro i Željko [Komšić] imaju tri ministarstva. Od ta tri jedno je Ministarstvo odbrane u kojem se odluke donose samo uz saglasnost dva zamjenika.

[Sifet] Podžić dakle ima veću platu od zamjenika, ali isti uticaj na procese. To je ministarstvo 1/3. Nikada tako slabu poziciju nije imala strana koja dolazi iz Federacije, okupljena oko SDA, SDP ili SBiH u jednom periodu", napisao je Konaković na Facebooku, pa dodao:

"E sad, na sve to, Fahrudin Radončić bježi iz Ministarstva sigurnosti. To ministarstvo sad vodi kadar SNSD-a. Sad je dakle stanje:
Dodik 5 i 1/3
Čović 3 i 1/3
Bakir i Željko 1 i 1/3.

Ako na to dodamo činjenicu da u Domu naroda Dodik i Čović imaju po četiri delegata od pet u klubovima Hrvata i Srba, slika je potpuno jasna. Apsolutnu kontrolu u VM imaju Dodik i Čović. Fahro mi je jučer opet posvetio status da mi kaže kako ja nemam pojma i kako će sad Dodik i Čović “u trku” imenovati njegovu zamjenu. Jedva čekam to da vidim", mišljenja je Konaković.

Konaković je potom nastavio, napisavši kako mu je "status onakav kakav mu je kapacitet": "Bosanci i Bošnjaci jesu ugrozeni, istina je. Ugroženi su od vas trojice duduka koji ste nas u ovu situaciju doveli. Predstavljate više od 55 posto građana BiH, a u VM ste na manje od 15 posto rukovodecih pozicija. Trgovali ste državom zbog Vlade KS koju ste rušili. Dobili smo ANP i Nato na Drini, al’ u crtanim filmovima. Naša je velika sreća pa nas u vrijeme agresije na BiH niste vodili."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije