Elmedin Konaković: 'Defanzivni helikopteri bit će raspoređeni po cijeloj BiH'

1
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: 'Defanzivni helikopteri bit će raspoređeni po cijeloj BiH'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković održao je sastanak sa predsjednikom bh. entiteta RS Miloradom Dodikom, danas, 5. maja u Banjoj Luci.

"Dodik je rekao nekoliko važnih stvari. Mi se još uvijek upoznajemo na ovom putu funkcionisanjam svjesni da je na prethodnom putu bilo puno nepovjerenja, izigranih dogovora i da stvari nisu funkcionisale. Nije lako telefonom i na riječ rješavati probleme koji se dugi niz godina nisu rješavali. Da vas podsjetimo, ovo Vijeće ministara je riješilo preko 400 nagomilanih pitanja koja su se čekala godinama" istakao je Konaković.

Kako ističe, danas su riješili neka važna pitanja bez obzira na razlike među njima, postoje ona oko kojih se mogu dogovarati.

Sprema se fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne igraju za titulu i povratak u društvo najboljih

Sprema se fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne igraju za titulu i povratak u društvo najboljih

"U javnom prostoru to nekada može tako izgledati, ali i ja se slažem oko projektnih tema. Nemamo nikakav problem da se projekti u BiH u svakom njenom dijelu rješavaju, dešavaju, da se na taj način generalno podiže ekonomska slika, bruto društveni proizvod, da rastu plate i u tome ćemo učiniti makismalni napor", dodao je.

Konaković je istakao da očekuje razumijevanje Europske unije. Osvrnuo se i na donaciju SAD-a.

"Pitanje defanzivnih helikoptera koji su donacija, bit će raspoređeni po cijeloj BiH u skladu sa popisom iz 91. Svi su propisi ispoštovani", ističe Elmedin Konaković.

Danas je stotinu dana vlade Vijeća ministara. 

Ovom prilikom osvrnuo se i na trenutna dešavanja u Srbiji.

"Za mene kao čovjeka i roditelja u ovom ozračju dešavanja u Srbiji i BiH imamo dodatnu odgovornost da ovo društvo činimo zdravijim i boljim, našim mladim generacijama treba početi mijenjati generalno sliku o BiH. Treba praviti sliku o optimizmu, šansama i nadama jer ova država to sigurno ima. Apelujem na sve nas, da se u duhu ovih događaja okrenemo ka dogovorima i kmpromisima koji će ohrabriti mlade ljude da u ovoj zemlji ostanu i osnuju porodicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije