Elektroprivreda BiH se oglasila: Nije bilo potrebe za štrajkom - rudarima će biti isplaćena pomoć

1
A. S.
Elektroprivreda BiH se oglasila: Nije bilo potrebe za štrajkom - rudarima će biti isplaćena pomoć
FOTO: Radiosarajevo.ba / Elektroprivreda BiH

Nakon što je objavljeno da će JP Elektroprivreda BiH, u skladu s Uredbom Vlade FBiH, isplatiti svojim uposlenicima po 750 KM kao pomoć zbog rasta inflacije, jutros su nepotrebno oštro reagirali iz Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH u sklopu koga su i rudnici iz sastava Koncerna EPBiH, navodi se večeras u saopćenju iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:  

"Kao što je generalni direktor Admir Andelija ranije izjavio, JP Elektroprivreda BiH nije mogla donijeti odluku kojom će biti obuhvaćeni i rudari, jer su oni uposlenici rudnika koje imaju svoje uprave, odnosno direktore, ali je dala preporuku da prate odluke Vladajućeg društva Koncerna EPBiH (JP Elektroprivreda BiH).

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Potvrđeno: I rudari će dobiti novčanu pomoć od 750 KM

Potvrđeno: I rudari će dobiti novčanu pomoć od 750 KM

Na poziv Andelije, generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, i rudnici Koncerna EPBiH su donijeli odluke o isplati pomoći u skladu s Uredbom Vlade FBiH.

Odluke o isplati su planirane ranije, ali zbog mogućeg dovođenja u vezu s predizbornom kampanjom, njihovo usvajanje je bilo predviđeno nakon izbora.

Rudari naši heroji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Rudari naši heroji

JP Elektroprivreda BiH očekuje da će rad u rudnicima Koncerna EPBiH biti nastavljen s obzirom na to da su svi zahtjevi rudara ispunjeni", navodi se u saopćenju iz JP Elektroprivreda BiH.

Podsjetimo, danas ranije za naš portal je potvrđeno da je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine predložila je zaposlenima u rudnicima u sastavu koncerna da im isplati identičnu jednokratnu novčanu naknadu (750 KM) kao ostalim uposlenicima Elektroprivrede.

Ovu informaciju potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba, glasnogovornica Elektroprivrede BiH Midheta Kurspahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije