Eksplozije u konjičkoj tvornici municije

Radiosarajevo.ba
Eksplozije u konjičkoj tvornici municije

U nizu snažnih eksplozija koje su se jutros oko 6.30 sati dogodile u Tvornici municije "Igman" u Konjicu, smrtno je stradala jedna osoba.
 
"Tijelo jedne osobe je vidljivo, no zbog nekoliko manjih eksplozija u prvom momentu joj nije bilo moguće prići", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.
 
Prema njegovim riječima, više stručnih timova MUP-a upućeno na lice mjesta, zajedno s direktorom policije i kantonalnim tužiteljem. Dodao je da o ukupnim razmjerima nesreće policija za sada ne može dati dodatne informacije.
 
"U skladištu municije je zabilježeno ukupno pet eksplozija. Jedno lice je smrtno stradalo, a o razlozima nesreće u ovom trenutku možemo samo nagađati", rekao je generalni direktor "Igmana" Zahid Muratbegović.
 
Tvornica municije "Igman" bila je dio vojne industrije iz bivše Jugoslavije. Izgrađena je 1950., a bila je jedan od najvećih proizvođača municije malog kalibra od 5,56 mm do 12,7 mm u Evropi.
 
Nakon privatizacije ove firme, poslije rata u BiH, "Igman" proizvodi sve vrste municije bilo da se radi o 'istočnom ili zapadnom naoružanju'. Izvozili su svoje proizvode u više od 60 zemalja širom svijeta.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije