Eksplozija u Salakovcu: Saslušano nekoliko osoba, Tužilaštvo HNK preuzelo slučaj

Radiosarajevo.ba
Eksplozija u Salakovcu: Saslušano nekoliko osoba, Tužilaštvo HNK preuzelo slučaj

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdili su da je istraga u vezi s eksplozivnom napravom (pirotehničko sredstvo) koja je aktivirana sinoć u tunelu Salakovac nastavljena.

Eksplozija u Salakovcu: Privedena jedna osoba, iz MUP-a kažu bačena jača pirotehnička naprava

Eksplozija u tunelu Salakovac kod Mostara: Ispred vozila generala Jeleča bačena eksplozivna naprava

 

Podsjećamo, sinoć je u tunelu Salakovac eksplodiralo pirotehničko sredstvo koje je bačeno iz automobila koji je pretekao automobil u kojem se nalazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

“Nekoliko osoba je saslušano, aliniko nije zadržan u pritvoru. Mi provjeravamo sve navode, a Kantonalno Tužilaštvo je sada preuzelo slučaj. Tek po okončanju istrage moći će se potvrditi sa sigurnošću o kojem djelu je riječ”, kažu iz MUP-a HNK, piše Patria.

Iz Ministarstva odbrane BiH su saopćili:

“General Jeleč nije povrijeđen kao niti ostala lica koje su se nalazila u pratnji generala. Ono što je evidentno jeste da je nakon prolaska kroz dimnu zavjesu primijećen automobil koji je išao ispred čije su registarske oznake evidentirane. O naprijed navedenom general Jeleč obavijestio je nadležne policijske organe koji su pokrenuli istražne radnje. Više detalja ne možemo iznositi do okončanja istražnog postupka.”

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije