Eksplozija na pijaci u Bihaću, poginula jedna osoba

Radiosarajevo.ba
Eksplozija na pijaci u Bihaću, poginula jedna osoba

U ranim jutarnjim satima, nedaleko od pijace u Bihaću, eksplodirala je zasad nepoznata naprava koja je usmrtila jednu žensku osobu,a ranila drugu.

Kako je javio portal MojUSK.ba, Maja Dizdarić, glasnogovornica Kantonalne bolnice, potvrdila je da su oko 7.30 jutros, primljene dvije ženske osobe, jedna od njih, inicijala D.S, podlegla je u 9 sati, u toku operativnog zahvata. Druga ženska osoba, inicijala D.I, primljena je na Odjel ortopedije, radi se o povredama lijeve noge i u stabilnom je stanju.

Kako pričaju očevici nemilog događaja, dvije žene sa područja Grmuško-srbljnskog platoa, kao i svakog ponedjeljka, došle su prodavati voće i povrće na pijaci. Navodno, prilikom otvaranja suncobrana, koji se nalazio uz štand, došlo je do eksplozije naprave.

Policija je blokirala kompletnu ulicu prema pijaci. U toku je uviđaj, a više detalja o ovom nemilom događaju očekuje se uskoro.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije