Ekrem ef. Hodžić: Mir i tolerancija je naše opredjeljenje

Fena
Ekrem ef. Hodžić: Mir i tolerancija je naše opredjeljenje
Veliki broj vjernika islamske vjeroispovijesti okupio se jutros u čaršijskoj džamiji u Jablanici, kako bi klanjali veliki islamski praznik Ramazanski bajram.

Namaz je predvodio imam Ekrem ef. Hodžić, a nakon namaza održana je i hutba.

"Ramazan je bio mjesec posta, mjesec odricanja, kada su muslimani testirali svoju najveću pokretačku, duhovnu snagu. To je bio mjesec prilike, svake vrste. Darivanje u njemu je iskušenje spremnosti na odricanje i saosjećanje s onima koji su iskušani neimaštinom. Bajram je prilika da sumiramo šta smo učinili i Bogu dragom da se zahvalimo, te da bajramsku radost podijelimo s obiteljom, susjedima i svima koje poznajemo. Podijelimo tu radost na sve načine. Mir i tolerancija je naše opredjeljenje i neka naši susjedi, prijatelji i poznanici druge vjeroispovijesti osjete stanje naše razdragane i radosne duše jer dijeliti radost je dobročinstvo. Ovom prilikom svim džematlijama MIZ-a Jablanica, sugrađanima i sugrađankama te svim muslimanima širom svijeta želim Bajram Šerif Mubarek Olsun", kazao je imam Ekrem ef. Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije