Efendić odgovorio Konakoviću: "U Srebrenicu pa ukradi, tamo niko neće posumnjati"

8
Radiosarajevo.ba
Efendić odgovorio Konakoviću: "U Srebrenicu pa ukradi, tamo niko neće posumnjati"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Semir Efendić

Dvadeset sedam (27) godina nakon potpisivanja Dejtona i Aneksa 7 o povratku izbjeglica, Konakovićevi kadrovi u Srebrenici formiraju udruženje Argentarija - odgovor je predsjednika Stranke za BiH Semira Efendića ministru vanjskih poslova Elmedinu Konakoviću.

Konaković je prozvao Efedića čija je stranka optužila Narod i pravdu da su budžetskim novcem iz Kantona Sarajevo finansiralo udruženje iz Srebrenice čiji je osnivač član NIP-a.

"Četri dana nakon formiranja udruženje se prijavljuje za dodjelu sredstava Konakovićevom predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo Okeriću. Mjesec dana nakon formiranja, istom udruženju se dodijeli 32 hiljade KM. Već u narednoj godini udruženje dobija 88 hiljada KM.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

I tako redom od udruženja do udruženja, Narod i pravda formira svoje općinske organizacije u RS. Tragedija da ne može biti veća, preko srdestava za povratak i Srebrenicu graditi stranačku infrastrukturu.

Kada mediji sve razotkriju, onda Konaković pokušava loptu prebaciti na politički teren.
Baranković kod kojeg je davno bilo “sve po zakonu” za Konakovića je mala maca, jer je i kod Konakovića “sve po zakonu”, samo što su kod njega “prehrabri i prepošteni” kadrovi, zato što za ovakvu pljačku i trebaju najhrabriji i najkorumpiraniji koji su se ikada pojavili. U Srebrenicu pa ukradi, tamo niko neće posumnjati…", rekao je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Najnovije