Edin Forto poručio: 'Ne znam kad ćete opet imati ovakvu Vladu KS - nismo bježali od problema'

3
A. G. Z.
Edin Forto poručio: 'Ne znam kad ćete opet imati ovakvu Vladu KS - nismo bježali od problema'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vlada KS, sjednica

Premijer Vlade Kantona Edin Forto izjavio je na novogodišnjoj press-konferenciji da je "ovo prva vlada građana koja je priznala da je pogriješila".

"Nismo bježali od problema, posebno u covidu. Upravljali smo krizom. Ne znam kada ćete opet imati ovakvu Vladu. Mi radimo za građane", poručio je Forto te zahvalio ministrima. 

Kada je riječ o brojnim projektima koje je realizirala Vlada KS, premijer je izvodio modernizaciju vodovodnog sistema u iznosu od 20 miliona KM. Pomoć u stambenom zbrinjavanju mladih izdvojio je kao jedan od najpopularnijih.

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Sindikalisti: Nismo mi fizički napali premijera Fortu

Sindikalisti: Nismo mi fizički napali premijera Fortu

Spomenuo je i rekonstrukciju ulične rasvjete, kao i usvjanaje Zakona o o visokom obrazovanju "kojim smo vratili akademsku autonomiju visokoškolnim ustanovama".

"Zatvorili smo posljednji kolektivni centar na području KS. Izjednačili smo porodiljske nakande za zaposlene i nezaposlene porodilje. To je jedna od mjera koja je iziskivala najviše sredstava. U oblasti kulture, dodijelili smo sredstva za šest ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu. Bez Kantona Sarajevo, ove bi ustanove odavno propale", poručio je premijer.

Vlada KS, sjednica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Vlada KS, sjednica

Istaknuo je još izgradnju objekta kolektivnog stanovanja za zbrinjavanje interno raseljenih lica i porodica u stanju socijalne potrebe. Uvećan je i dječiji dodatak za porodice sa tri i više djece.

"Od kapitalnih projekata iz kulture izdvajamo Evropsku kuću kulture i nacionalnih manjina, spomenik Mirze Delibašiću, rekonstrukciju Historijskog muzeja...", kazao je premijer KS.

[facebook_video]https://www.facebook.com/vladakantonasarajevo/videos/5727501983951603[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije