Edin Forto uoči sastanka u Konjicu: 'Najlakše je ne razgovarati'

4
N. Ž.
Edin Forto uoči sastanka u Konjicu: 'Najlakše je ne razgovarati'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa Edin Forto prisustvovat će sastanku u petak, 30. juna, vladajuće koalicije u Konjicu.

Mnogi građani Bosne i Hercegovine, posebno u Federaciji BiH, očekivali su otkazivanje sastanka zbog nedavnih poteza Narodne skupštine RS, pod 'dirigentskom palicom' Milorada Dodika. 

Međutim, kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Edin Forto, predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa, sastanak će se desiti i on će prisustvovati

Tri jutarnje navike koje trebate promijeniti da biste izgubili kilograme

Tri jutarnje navike koje trebate promijeniti da biste izgubili kilograme

Svoj odlazak na sastanak je objasnio ovim riječima:

"Zato što je najlakše ne razgovarati i to možemo u svakom trenutku. U međuvremenu, nadam se da će Tužilaštvo BiH i OHR djelovati protiv napada na ustavni poredak u BiH." 

Podsjetimo, NSRS je prihvatila sramotan prijedlog vladajuće koalicije u ovom bosanskohercegovačkom entitetu da se odluke Ustavnog suda BiH ne primjenjuju u RS.

Mnogi političari su reagovali na ove poteze, neki čak išli toliko daleko da govore da te odluke znače državni udar, ali se čini kako to nije spriječilo stranke koje drže vlast na državnom nivou zajedno sa SNSD-om da nastave sa sastancima i razgovorima o daljim potezima.

Danas sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH u Konjicu, Cvijanović i Dodik imaju prijedloge

Danas sastanak Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH u Konjicu, Cvijanović i Dodik imaju prijedloge

Reakcije su stigle i iz Amerike - State Department osudile su u četvrtak, 29. juna, glasanje zastupnika u Narodnoj skupštini RS da suspendiraju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, rekavši da taj potez potkopava Daytonski mirovni sporazum.

"Prkos Ustavnom sudu prijeti ne samo vladavini prava nego i stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine", rekao je glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije