IDDEEA ostaje bez direktora: Edim Nesimi podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
IDDEEA ostaje bez direktora: Edim Nesimi podnio ostavku
Nakon što je prije nekoliko mjeseci objavljeno da će građani BiH nakon 21. marta ostati bez pasoških knjižica, večeras je stigla obavijest da državna Agencija za identifikaciona dokumenta ostaje bez direktora.

Kako su saopćili brojni mediji, Edim Nesimi, direktor ove agencije danas je podnio ostavku, a u kratkoj izjavi za Patriju i tu informaciju potvrdio je, sada već bivši, direktor IDDEEA-e.

"Trenutno sam na bolovanju. O svemu ćete biti obaviješteni naknadno. Hvala na razumijevanju", kazao je Nesimi, koji se već duži vremenski period nalazi na bolovanju, navodno zbog problema sa srcem.

Tako je Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH dobio novi problem u domenu izdavanja identifikacionih dokumenata, jer će sada morati pronaći i novog direktora IDDEEA-e, a sve to uz rješavanje problema nedostatka pasoških knjižica, koji se mora riješiti prije 21. marta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije