Džindić: Moguća je korekcija cijene uglja, što će dovesti do poskupljenja struje

N. K.
Džindić: Moguća je korekcija cijene uglja, što će dovesti do poskupljenja struje
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nermin Džindić

Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije održao je danas press-konferenciju povodom potpisivanja Sporazuma o produženju primjene Kolektivnog ugovora za oblast rudarstva.

"Mi smo primili zahtjev Sindikata da nova visina satnice iznosi 2,70 KM. U ovom trenutku razmatramo opciju i korekcije cijene uglja, koja bi povukla za sobom i efekat povećanja cijene električne energije. Ta opcija se trenutno razmatra. Do početka pregovora imat ćemo i finalni stav po ovom pitanju. Potpisani Sporazum o produženju primjene Kolektivnog ugovora za oblast rudarstva vrijedi do potpisivanja novog. Također, danas smo poslali zahtjev i prema Elektroprivredi BiH za sazivanjem hitnog sastanka kako bi razgovarali o zahtjevima rudara", rekao je Nermin Džindić, ministar energije, industrije i rudarstva FBiH.

Kako je kazao sastanak bi trebao biti održan za sedam dana, a glavna tema će biti nastavak pregovora sa sindikatima, kao i potezima koje će povlačiti Vlada FBiH i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije