Dženad Džino pružio podršku napadnutoj radnici iz Jablanice: 'Ovo pišem kao otac djevojčice...'

5
Radiosarajevo.ba
Dženad Džino pružio podršku napadnutoj radnici iz Jablanice: 'Ovo pišem kao otac djevojčice...'
Foto: Facebook / Dženad Džino

Ugledni i nagrađivani bosanskohercegovački fotograf iz Jablanice Dženad Džino oglasio se na svom Facebook profilu, povodom brutalnog napada na radnicu u hotelu koji se nalazi u gradu odakle dolazi. 

Objavu Dženada Džine prenosimo u cijelosti: 

"Kao neko čiji se virtualni glas čuje možda malo više i dalje od drugih na ovoj mreži, imam moralnu i ljudsku obavezu da se oglasim po pitanju nemilog događaja koji je našu, inače mirnu čaršiju stavio u fokus bosanskohercegovacke javnosti.

Bivši predsjednik nogometnog saveza Španije poljubio nogometašicu bez dozvole, pa završio na sudu

Bivši predsjednik nogometnog saveza Španije poljubio nogometašicu bez dozvole, pa završio na sudu

Ovo prije svega, pišem kao otac djevojčice koju sa svojom suprugom odgajam da postane uzorno dijete i sutra uzorna djevojka koja će svoju perspektivu vidjeti u svom gradu i svojoj državi. Ni više ni manje već identično kako su i E.T. odgajali njeni roditelji, uzorni građani naše čaršije, bez ijedne mrlje u svojim životima, ljudi koje poznajem čitav život.

Od momenta kad sam čuo za nemili događaj stavljam se u poziciju te porodice, porodice čije dijete želi da radi i naplati svoj rad a onda se pojavi 'gazda' nasilnik i uradi to sto je uradio. Istuče Vam dijete na pravdi Boga.

Kao neko čiji se virtualni glas čuje možda malo više i dalje od drugih na ovoj mreži, imam moralnu i ljudsku obavezu da...

Posted by Dženad Džino on Friday, August 4, 2023

Slova na 'gazdu' nasilnika neću trošit' niti to zaslužuje. Ne zaslužuje ni da mu se ime izgovori i pomene u bilo kom kontekstu u budućnosti. Ono što ja kao građanin, otac i fotograf mogu uraditi sa svoje strane, je ignorisati i 'gazdu' i njegov lokal u bliskoj i dalekoj budućnosti.

Ovim putem i na ovaj način želim dati podršku porodici i njihovoj E.T., kojoj od srca želim brz oporavak."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije