Džaferović u Briselu na sastanku s Von der Leyen

1
AA
Džaferović u Briselu na sastanku s Von der Leyen
FOTO: AA / Von der Leyen i Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović, u okviru službene posjete institucijama Evropske unije (EU) u Briselu, sastao se s predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, javlja Anadolu Agency (AA).

Von der Leyen je dočekala Džaferovića nakon čega je održan sastanak.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ranije danas u okviru službene posjete institucijama Evropske unije (EU) u Briselu sastao se i s predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom s kojim je razgovarao o više pitanja važnih za odnose BiH i EU.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Džaferović je u izjavi za AA nakon sastanka kazao da je s Michelom razgovarao o brojnim važnim pitanjima koja se tiču BiH.

"Ovo je za mene vrlo važan sastanak. Važan sastanak za moju zemlju, za Bosnu i Hercegovinu, jer smo razgovarali s prvim čovjekom Evropske unije o pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine i odnosa Bosne i Hercegovine i Evropske unije. Prva tema koja se u ovom trenutku na svim sastancima mora razmatrati je pitanje ruske agresije na Ukrajinu i odnosa Bosne i Hercegovine prema tom pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije