Džaferović svjedočio: Je li Zukić utjecao na mene? To ne bih nikad dopustio

0
Radiosarajevo.ba
Džaferović svjedočio: Je li Zukić utjecao na mene? To ne bih nikad dopustio
FOTO: Radiosarajevo.ba / Nastavak suđenja Zukiću i Sarajliću u predmetu 'Bosna'

U nastavku suđenja Amiru Zukiću i drugima saslušavaju se četiri svjedoka, među kojima je i aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, a na okolnosti imenovanja Esad Džananovića na poziciju izvršnog direktora Elektroprivrede BiH. Džaferović je svjedočio o načinu na koji je kadrovska komisija SDA donijela stav o njegovom imenovanju.

“Mene nikada nije kontaktirao gospodin Zukić, ili tražio bilo šta o radu Kadrovske komisije SDA. Druge morate pitati, ja nikada nisam čuo”, rekao je član Kadrovske komsije SDA i sadašnji član Predsjedništva.

Džaferović je dodao da je mišljenje uvijek donosio na osnovu svojih zapažanja.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

Nije uticao, radi se o ozbijnom tijelu. Ja to sebi nikada ne bih dopustio”, zaključio je svjedok odbrane.

Na konstataciju braniteljice Amira Zukića da je zahvalna što je svjedočio uprkos poziciji koju obavlja – člana Predsjedništva, Šefik Džaferović je rekao da je on građanin ove zemlje.

“Govorim kao Šefik Džaferović, građanin ove zemlje, pred sudom svoje zemlje”, rekao je član Predsjedništva BiH, prenosi portal N1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije