Džaferović: Srbija me želi dovesti u vezu sa ubijenim iranskim generalom

Fena
Džaferović: Srbija me želi dovesti u vezu sa ubijenim iranskim generalom
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je u saopćenju za javnost naveo da je Srbijanska obavještajna služba, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija, Novosti i Tanjuga, ponovo plasirala gomilu neistina o njemu.

„Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu sa nedavno ubijenim iranskim generalom Qasemom Soleimanijem. Pri tome se reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima. Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio ni jedno slovo reakcije, da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva BiH“, navodi se u saopćenju. 

Kongres SAD: Qasem Soleimani planirao teroristički napad u BiH

Džaferović dodaje kako je očigledno da predstavlja branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govori istinu o agresiji, zločinima i genocidu, „koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti“.

„Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare, te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine“, navodi Džaferović u saopćenju za javnost, prenosi Pres služba Predsjedništva BiH.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije