Džaferović: SDA neće podržati smjene kadrova SDS-a

Radiosarajevo.ba
Džaferović: SDA neće podržati smjene kadrova SDS-a

Stranka demokratske akcije (SDA) neće podržati zahtjeve SNSD-a za smjene kadrova SDS-a u Vijeću ministara BiH kao ni njihov posljednji zahtjev za smjenu predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića, kazao je novinarima potpredsjednik SDA Šefik Džaferović.

Dodao je da je, s obzirom na vrijeme koje je bilo potrebno da bude formirano Vijeće ministara BiH, nelogično i nepotrebno sada raditi bilo kakve rekonstrukcije vlasti.

“Ovo je naš stav, mada SDS nije zaslužio ovakav odnos SDA prema njima jer su oni glasali za smjenu ministara iz SDA”, zaključio je Džaferović i naglasio da se SDA, u ovom slučaju, rukovodi interesima države i njenih građana, javila je Fena

Delagat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Staša Košarac (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD) pokrenuo je danas inicijativu da se u dnevni red naredne sjednice ovog doma uvrsti tačka o smjeni predsjedavajućeg Tadića s ove funkcije.

Košarac  je u izjavi novinarima danas u Sarajevu pojasnio da Tadić nema više većinsku podršku za obavljanje ove funkcije posebno u Klubu srpskog naroda koji ga je predložio i birao za ovu funkciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije