Džaferović sa EU zvaničnicima: Učinili smo danas sve što smo mogli za BiH

0
Radiosarajevo.ba
Džaferović sa EU zvaničnicima: Učinili smo danas sve što smo mogli za BiH
Foto; Facebook / Sastanak u Briselu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u posjeti je Briselu gdje se sastao sa mnogim europskim zvaničnicima s kojima je razgovarao o potencijalnom kandidatskom statusu BiH u EU.

Džaferović se susreo sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, premijerom Nizozemske Markom Rutteom, austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom, portugalskim premijerom Antoniom Costom, predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom, premijerom Češke Petrom Fialom, premijerom Španije Pedrom Sanchezom te predsjednikom Evropske narodne stranke Manfredom Weberom.

"Sve je rečeno o tome iz kojih razloga BiH nije ispunila uslove.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Sve je rečeno o blokadama evropskih zakona u Domu naroda.

Sve je rečeno o geostrateškim i geopolitičkim motivima dodjeljivanja kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji. Mi smo danas učinili sve što smo mogli u Briselu kada je u pitanju BiH. Sada je odluka na šefovima država i vlada članica EU.

Evropsko vijeće, koje čine šefovi država i vlada članica EU, će danas i sutra imati sjednicu na kojoj će donijeti odluke o evropskom putu Zapadnog Balkana i BiH", zaključio je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije