Džaferović: Merkel pozdravila dogovor u Predsjedništvu BiH

Fena
Džaferović: Merkel pozdravila dogovor u Predsjedništvu BiH
FOTO: Fena / Angela Merkel i Šefik Džaferović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel tokom Kongresa Evropske narodne partije, koji se održava u Zagrebu.

Džaferović je informirao kancelarku Merkel o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji i jučerašnjem dogovoru u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, te odlukama koje su donesene. Merkel je pozdravila ovaj dogovor i čestitala članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tema razgovora je bila i migrantska kriza, a kancelarka Merkel izrazila je spremnost Njemačke da pomogne u rješavanju krize.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović je zahvalio za dolazak njemačke delegacije u Bosnu i Hercegovinu i spremnost Njemačke da pruži pomoć našoj zemlji, saopšteno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Džaferović je posebno zahvalio za snažnu podršku koju Njemačka, i kancelarka Merkel lično, sve vrijeme pružaju Bosni i Hercegovini.

"Svi već odavno znamo da kancelarka Merkel nosi Bosnu i Hercegovinu u srcu. Duboko poštujem pažnju koju ona poklanja našoj zemlji i cijelom regionu", kazao je Džaferović.

Kancelarka Merkel je zahvalila Džaferoviću i potvrdila da će se podrška Njemačke našoj zemlji nastaviti i ubuduće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije