Džaferović ide u Pakistan: Planiran susret s tamošnjim privrednicima i bh. građanima

2
Radiosarajevo.ba
Džaferović ide u Pakistan: Planiran susret s tamošnjim privrednicima i bh. građanima
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u službenoj posjeti Islamskoj Republici Pakistan 4. i 5. novembra.

Džaferović će se tokom dvodnevne posjete Islamabadu sastati sa predsjednikom Islamske Republike Pakistan Arifom Alvijem, premijerom Pakistana Imranom Khanom, predsjednikom Parlamenta Asadom Qaiserom i pakistanskim ministrom vanjskih poslova Makhdoomom Shahom Mahmoodom Qureshijem.

Programom posjete planirano je potpisivanje Sporazuma o readmisiji i Memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Islamske Repubike Pakistan.

Predsjedavajući Džaferović će se sastati i s predstavnicima poslovne zajednice i privrednicima iz Pakistana.Planiran je i susret sa bosanskohercegovačkim građanima koji žive u Pakistanu.

U delegaciji, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, su i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Dragoljub Reljić i šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Amir Ibrović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije