Džaferović i Turković uputili telegram saučešća Pendarovskom i Osmaniju

0
Radiosarajevo.ba
Džaferović i Turković uputili telegram saučešća Pendarovskom i Osmaniju
Print Screen / Šefik Džaferović i Bisera Turković

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH i Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputili su telegram saučešća povodom tragičnog požara u bolnici u Tetovu pri čemu je više osoba poginulo.  

"S dubokom tugom sam primio vijest o zastrašujućoj tragediji u Tetovu, kada je u požarom zahvaćenoj bolnici život izgubilo više ljudi. Molim Vas da primite izraze mog iskrenog saučešća Vama, kao i porodicama stradalih i svim građanima Republike Sjeverne Makedonije.

Molim i da povrijeđenima prenesete želje za brz oporavak. U mislima i molitvama smo uz vas u ovim teškim trenucima", navodi se u telegramu koji je Džaferović uputio predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Bisera Turković uputila je izraze saučešća ministru vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujaru Osmaniju.

“Duboko smo potreseni ovom nezapamćenom tragedijom. Narod Bosne i Hercegovine suosjeća sa građanima Sjeverne Makedonije. U ovim teškim trenucima naše misli su uz porodice žrtava i sve one koji se bore za oporavak”, navedeno je, između ostalog, u telegramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije