Džaferović i Komšić dali saglasnost da OSBiH gase požare, Dodik ništa

7
Fena
Džaferović i Komšić dali saglasnost da OSBiH gase požare, Dodik ništa
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Članovi Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović proslijedio je članovima Predsjedništva BiH urgenciju Ministarstava odbrane BiH u svrhu odobravanje korištenja resursa Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području općine Prozor-Rama, a na zahtjev vlasti ove lokalne zajednice.

Kako je potvrđeno Feni iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić dali su saglasnost za angažovanje Oružanih snaga odmah po primanju urgencije.

Dok iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS Milorada Dodika do ovog trenutka nije data saglasnost.

ArcelorMittal Zenica potvrdio: Danas će se trajno ugasiti Koksara u Zenici

ArcelorMittal Zenica potvrdio: Danas će se trajno ugasiti Koksara u Zenici

Podsjetimo, u Prozor-Rami, Konjicu, Neumu i Čitluku i dalje je aktivno više požara, ali zasad nijedan ne prijeti kućama, objavili su u subotu iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a.

Tako su u Prozor-Rami aktivni požari na lokaciji Tošanica-Hudusko, zatim u mjestu Parcani, te u mjestu Blace. Na svim lokacijama gore šuma i nisko raslinje, a trenutno nijedan požar ne prijeti naseljenim mjestima.

U Konjicu je trenutno aktivan požar u mjestu Obri gdje gore mješovita šuma i nisko raslinje, no trenutno nema prijetnje naseljenim mjestima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije