Džaferović i Dodik na diplomatskom forumu u Antaliji

9
Fena
Džaferović i Dodik na diplomatskom forumu u Antaliji
FOTO: AA / Dodik, Erdogan i Džaferović

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik učestvuju, na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, na Antalijskom diplomatskom forumu u Antaliji, Republika Turska, 11. i 12. marta 2022. godine.

Plenarna sesija će početi uvodnim obraćanjem ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevlüta Çavuşoğlua, a forum će otvoriti pokrovitelj ADF-a, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

Prvog dana summita članovi Predsjedništva BiH sastat će se u Antaliji, u odvojenim susretima, s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom i s EU komesarom za susjedske odnose i proširenje Olivérom Várhelyiem.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Programom summita predviđeno je obraćanje članova Predsjedništva BiH u okviru panela lidera “Budućnost Bosne i Hercegovine”, 12. marta 2022. godine.

Istog dana, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik sastat će se na marginama ADF-a i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije