Džaferović glasao u Zenici, imao je i poruku za građane

1
Fena
Džaferović glasao u Zenici, imao je i poruku za građane
FOTO: Fena / Šefik Džaferović, glasanje

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi 'Musa Ćazim Ćatić' u Zenici.

Džaferović je na biračko mjesto stigao već oko 07.30 sati te istakao da su "svaki izbori jako bitni i jako važni".

"Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi, jer održavanje izbora u takvoj atmosferi važno je za svaku državu, za procjenu njenog demokratskog kapaciteta. Pozivam građane da izađu u što je moguće većem broju na izbore. Želim da se to tako dogodi te da izborna volja građana bude potpuno vjerno iskazana kroz izborne rezultate", poručio je Džaferović.

Napomenuo je da se ovogodišnji Lokalni izbori održavaju u otežanim uslovima zbog teške epidemiološke situacije, a zbog epidemije koronavirusa, ali i sa "mjesec dana zakašnjenja i nakon brojnih blokada, koje smo uspjeli da prevladamo".

"Evo, došli smo u situaciju da se građani mogu izjasniti za lokalni nivo vlasti. Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema", kazao je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije