Telegram saučešća/ Džaferović: General Divjak dao je neizmjeran doprinos odbrani BiH

08. 04. 2021. u 22:09:00 AA

Shares: 92

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović povodom smrti bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka uputio je iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima, javlja Anadolu Agency (AA)

Džaferović je naveo da je sa velikom tugom primio vijest o smrti Jovana Divjaka.

"General Divjak dao je neizmjeran doprinos odbrani Bosne i Hercegovine i Sarajeva od agresije, u ključnim trenucima uvijek je znao odabrati stranu dobra i suprotstaviti se zlu, a svojim besprijekornim angažmanom postao je simbolom najviše vojničke časti", istakao je Džaferović.

Dodao je da je kroz svoj poslijeratni humanitarni rad, general Divjak pružio pomoć i podršku obrazovanju brojnih mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

"Njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za naše društvo, a njegovog lika i djela ćemo se uvijek sjećati i čuvati uspomenu na njega", poručio je Džaferović.

U Sarajevu je u 84. godini danas preminuo Jovan Divjak, bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine i prvi nosilac iz BiH najvišeg francuskog ordena "Legije časti".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)