Džaferović: Dogovorena trgovinska razmjena Turske i BiH na godišnjem nivou

1
Aanadolija
Džaferović: Dogovorena trgovinska razmjena Turske i BiH na godišnjem nivou
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šefik Džaferović

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić danas su održali sastanak sa predstavnicima Odbora za saradnju Turske sa inozemstvom (DEIK), javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanak je održan u organizaciji Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća, a prisustvovali su brojni privrednici.

"Danas smo održali sastanak u Istanbulu sa istaknutim privrednicima. Tema je bilo povećanje broja proizvodnih investicija iz Turske u našoj državi. Razgovarali smo o unapređenju poslovnog ambijenta kada su u pitanju turski investitori. S tim u vezi čuli smo niz važnih stvari s kojima ćemo upoznati i ostale institucije u BiH, te smo pozvali turske privrednike da investiraju u Bosni i Hercegovini. Vrata će im biti širom otvorena", rekao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Naglasio je da je u navedenom kontekstu važno istaknuti da je tokom jučerašnje posjete Ankari potpisan i Memorandum između Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH i Kancelarije za investicije Ureda predsjednika Turske.

Džaferović smatra da je današnji sastanak dodatni impuls jačanju privredne saradnje.

"Bosna i Hercegovina ima izuzetne prijateljske odnose sa Turskom i cilj nam je da se oni, paralelno sa saradnjom na političkom nivou, intenziviraju i na poslovnom polju. Želimo u potpunosti iskoristiti i prostor koji otvara Sporazum o slobodnoj trgovini kojim smo dobili najpovoljniji status od svih država. Cilj nam je podići trgovinsku razmjenu na milijardu dolara godišnje", istakao je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije