Džaferović danas na Samitu EPP-a Zapadni Balkan

1
Fena
Džaferović danas na Samitu EPP-a Zapadni Balkan
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Šefik Džaferović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović učestvovat će na Samitu Evropske narodne partije o zapadnom Balkanu (EPP Western Balkan Summit), koji će biti održan danas u Ljubljani.

Na tom samitu, koji organizira predsjednik Evropske narodne partije (EPP) Donald Tusk a koji se održava uoči Samita šefova država ili vlada iz Evropske unije i regije zapadnog Balkana, bit će riječi o izazovima procesa proširenja EU, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, sutra će na Brdu kod Kranja drugi član Predsjedništva BiH Željko Komšić učestvovati na Samitu EU-Zapadni Balkan.

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Velika akcija MUP-a KS: Uhapšeno pet osoba, pretresi na nekoliko lokacija

Zbog toga je došlo do verbalnog okršaja između Komšića i Milorada Dodika.

Dodik je uputio pisma predsjedniku Evropske komisije Ursuli von der Leyen, predsjedniku Evropskog savjeta Charlesu Michelu, premijeru Slovenije Janezi Janši u kojem je, povodom Samita EU-Zapadni Balkan, ukazao da BiH nije donijela odluku o učešću na ovom skupu, niti je imenovala delegaciju i definisala platformu.

Zato je rekao da je 'ponašanje Komšića grubo kršenje postojećih zakonskiih okvira'. Dodik smatra da je Komšić za odlazak na Samit trebao dobiti konsenzus na sjednici Predsjedništva.

Ovaj mu je odgovorio 'da nije bila potrebna sjednica Predsjedništva'.

"Dodiku je to jasno, a njegove ocjene, prvo da generalni sekretar UN-a ruši BiH, pa sad da BiH ruši predsjednica Evropske komisije su skandalozne i odražavaju stav iz njegovih pisma koje niko i ne uzima za ozbiljno", poručio je Željko Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije