Džaferović čestitao 1. maj: Svaki građanin BiH da živi dostojanstveno od svoga rada

Radiosarajevo.ba
Džaferović čestitao 1. maj: Svaki građanin BiH da živi dostojanstveno od svoga rada

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio čestitku radnicima i radnicama u BiH povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada.

"Ovo je značajan praznik koji promoviše ideju radničkih prava i solidarnosti. Svaki građanin Bosne i Hercegovine ima pravo da živi dostojanstveno od svoga rada.

Zato očekujem da se u vremenu pred nama, kroz intenzivan socijalno-ekonomski dijalog, učini sve kako bi se u punom obimu zaštitila i poštovala radnička prava, naročito u realnom sektoru. Upravo je taj sektor jedan od najvažnijih temelja ekonomske stabilnosti i razvoja, te mu je potrebno posvetiti posebnu pažnju. 

U proteklom periodu napravljeni su pomaci u jačanju ekonomije i kreiranju radnih mjesta. Neophodno je kroz provođenje strukturnih ekonomskih reformi dodatno intenzivirati pozitivne trendove.

Bosni i Hercegovini su potrebni ekonomski razvoj, nova radna mjesta i poboljšanje životnog standarda svih građana. Zbog toga, od svih aktera na političkoj sceni očekujem da se, umjesto na izazivanje tenzija i kriza, sva politička energija usmjeri u tom pravcu", stoji u prvomajsko čestitci Džaferovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije