Dvosatna obustava saobraćaja na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod

Anadolija
Dvosatna obustava saobraćaja na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod
Foto: Ilustracija / Granica
Zbog uklanjanja avio bombe, danas od 11 do 13 sati, doći će do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod.

Jutros se na putevima u BiH saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Vozači se upozoravaju da, zbog visokih dnevnih temperatura, na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave češće pauze.

Prije napuštanja vozila potrebno je ugasiti rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha, podsjetili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Apelira se na sve učesnike u saobraćaju, uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste, da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od osam do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Vozači prije polaska na putovanje potrebno je da provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije