Dvojca uhapšenih nemaju veze sa napadom?

Radiosarajevo.ba
Dvojca uhapšenih nemaju veze sa napadom?


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, zajedno s policijskim agencijama, provodi intenzivne aktivnosti na otkrivanju i lišenju slobode osoba odgovornih za teški teroristički čin u sarajevskom naselju Marijin Dvor u kojem je naoružani napadač pucao na Ambasadu SAD-a i u kojem je ranjen policajac koji je obezbjeđivao objekt Ambasade.

Do ovog trenutka poznato je da je počinilac ovog terorističkog čina Mevludin Jašarević, rođen 1988. godine u Novom Pazaru, državljanin Republike Srbije. On je prilikom neutraliziranja i lišavanja slobode zadobio prostrelne rane u predjelu nogu i sada se nalazi na CUM Koševo.

Osumnjičeni Mevludin Jašarević bit će nakon ukazane medicinske pomoći pod nadzorom policije, koja će odlučiti kada će ga predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će tada odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora, saopćeno je sinoć iz Tužilaštva BiH.

Dvije osobe koje su trenutno na ispitivanju u FMUP-u i koje su lišene slobode kod Željezničke stanice najvjerovatnije nisu u vezi s ovim terorističkim činom.

Tužilaštvo BiH, zajedno s policijskim agencijama, istražuje određeni broj osoba koje se dovode u vezu s ovim činom, ali o njihovom identitetu ne može govoriti u interesu istrage.

Tužilaštvo BiH, kao i policijske agencije, želi poručiti javnosti Bosne i Hercegovine da će uložiti maksimalne napore usmjerene na otkrivanje i krivično procesuiranje svih osoba koje su sudjelovale u izvršenju terorističkog napada na Ambasadu SAD-a u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije