Dvije povrijeđene studentice u petak se vraćaju u BiH

Radiosarajevo.ba
Dvije povrijeđene studentice u petak se vraćaju u BiH

Studentice Nina Kondić iz Banje Luke i Sanja Glamočak iz Gradiške, koje su zadržane u Sisku na liječenju nakon saobraćajne nesreće kod Kutine, kada se prevrnuo autobus u kome su bili studenti banjalučkog Arhitektonsko-građevinskog fakulteta, najvjerovatnije će tu zdravstvenu ustanovu napustiti u petak. Za njih će biti osiguran transport do Banje Luke, potvrđeno je danas iz Administrativne službe tog grada.

Prevrnuo se autobus sa studentima iz BiH, 36 ozlijeđenih

Na autoputu Zagreb - Beograd, kod Kutine, 18. decembra, oko jedan sat poslije ponoći, prevrnuo se autobus u kome su bili studenti banjalučkog Arhitektonsko-građevinskog fakulteta, koji su se vraćali iz Graca sa studijskog putovanja

Studente Arhitektonsko-građevinskog fakulteta iz Banje Luke, koji su povrijeđeni u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Kutine, posjetila je i delegacija koju su činili predstavnici Grada Banja Luka, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci i Unije studenata. 

Svih 36 studenata bilo je zbrinuto u bolnicama u Novoj Gradiški i Sisku, a niko od povrijeđenih nije životno ugrožen. 

U Općoj bolnici Nova Gradiška pregledano je deset studenata i po riječima ljekara ove ustanove, svi povrijeđeni su zadobili lakše povrede. Na liječenju je bila zadržana i Željana Berović iz Bijeljine, koja je u večernjim satima prevezena u Banju Luku, gdje je, u prijemnoj hirurškoj ambulanti Kliničkog centra Banja Luka, pregledana i puštena na kućno liječenje. 

Istovremeno, u sisačkoj bolnici je pregledano 26 studenata od čega je 23 otpušteno, a tri studentice su zadržane na liječenju. Jedna od njih, Marija Drobac, zadobila je povredu lakta i na lični zahtjev prevezena je u Kliniku za ortopediju Kliničkog centra Banja Luka gdje je hirurški zbrinuta i dobro se osjeća, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije