Dvije bebe iz Bihaća helikopterom prebačene u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Dvije bebe iz Bihaća helikopterom prebačene u Sarajevo

Piloti Oružanih snaga BiH izvršili su danas, po zahtjevu Županijske bolnice "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću, hitnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) dvije  bebe iz te bolnice na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Helikopter je iz Bihaća poletio u 12.55 sati sa dvije bebe koje su životno ugrožene, u pratnji medicinskog osoblja bolnice u Bihaću, a na KCUS je sletio oko 14.00 sati, gdje je bebe preuzelo stručno osoblje ove klinike.

Helikopter OS BiH će po povratku u Bihać i dalje biti na raspolaganju bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić", u slučaju da se ukaže potreba za helikopterskim prijevozom životno ugroženih pacijenata ove bolnice u druge kliničke centre u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Oružane snage BiH su od 2. do 8. augusta izvršile tri hitna prijevoza sedam novorođenih beba iz Bihaća u Sarajevo.

Kako je ranije javljeno, radi se o bebi staroj mjesec i po dana, koja je evakuisana zbog respiratornih komplikacija, i drugoj, rođenoj prije 48 sati, kod koje su se od jutros počele javljati komplikacije u smislu konvulzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije