Dvadeset godina od pogibije Envera Šehovića i Zehira Panjete

Radiosarajevo.ba
Dvadeset godina od pogibije Envera Šehovića i Zehira Panjete

Foto: Enver Šehović i Zahir Panjeta

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju Šehidski nišan na Kobiljoj Glavi kao i Centralnom spomen obilježju šehidima u Vogošći danas je obilježena 20. godišnjica bitke za odbranu Žuči i pogibije komandanata Envera Šehovića i Zehira Panjete te njihovih suboraca.

Cvijeće su položili predstavnici Općine Vogošća, javila je Fena.

Enver Šehović je rođen 15. januara 1967. u selu Bujakovo u općini Foča, a Zahir Panjeta 28. marta 1996. godine u Sarajevu.

Sutra će biti položeno cvijeće u haremu Alipašine džamije, na spomen obilježju na mjestu pogibije ratnih komandanata, a bit će održan i historijski čas na Golom Brdu.

Enver Šehović je poginuo 27. jula 1993. godine tokom bitke za odbranu Žuči  na svom komandnom mjestu u selu Jezera kod Sarajeva. Istog dana od iste granate ispaljene sa položaja agresorske vojske poginuo je i Zahir Panjeta, komandant Prvog bataljona.

Rahmetli Šehović je odlikovan najvišim ratnim priznanjem Zlatni ljiljan, a posthumno je dobio najveće odlikovanje Republike BiH - Ordenom heroja oslobodilačkog rata i činom brigadira Armije BiH 1994. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije