Dva HDZ-a nemaju legitimitet za sabor

Radiosarajevo.ba
 Dva HDZ-a nemaju legitimitet za sabor

Predsjedništvo HSS-NHI na današnjoj sjednici potvrdilo je svoje ranije uvjerenje da se ne odazove pozivu HDZ BiH i HDZ 1990 za održavanje Hrvatskog narodnog sabora, zakazanog za ovaj mjesec, priopćeno je iz HSS-NHI. 

Kako se navodi u priopćenju, ova odluka donesena je jednoglasno i temelji se na ocjeni da je sazivanje takvog sabora samo jedna u nizu obmana kojima oba HDZ-a žele zamagliti svoju nesposobnost kao dugogodišnji konstituenti i nositelji vlasti na svim razinama u BiH i dokazanu neodgovornost spram stvarnih životnih interesa, potreba i prava hrvatskog naroda u BiH. 

"Činjenica je da su takav skup sazvali 2001. godine u Novom Travniku i da nije rezultirao ničim dobrim što dokazuje da se i ovaj put radi o klasičnoj političkoj manipulaciji i zlouporabi. Osim toga, HSS-NHI drži kako dva HDZ-a, zbog svega navedenog, nisu vjerodostojni, a niti legitimni, za sazivanje takvog skupa", navodi se u priopćenju.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije