Duža zadržavanja na graničnim prijelazima, oprez zbog poledice

Fena
Duža zadržavanja na graničnim prijelazima, oprez zbog poledice
Radiosarajevo.ba / Velika gužva na granici
Radovi na području Hrvatske i dalje traju, upozoravaju se vozači na duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog završne faze radova, sutra od devet do 15 sati, za saobraćaj će biti zatvoren granični prijelaz Bosanski Brod - Slavonski Brod.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Nemila - Žepče, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Priboj - Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Prema informacijama Informativnog centra BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije