Duraković o najavi rezolucije o stradanju Srba u Srebrenici: Pavlović nije iskren

4
A. S.
Duraković o najavi rezolucije o stradanju Srba u Srebrenici: Pavlović nije iskren
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ćamil Duraković

Ćamil Duraković, predsjednik Skupštine Skupštine općine Srebrenica, duboko je razočaran inicijativom potpredsjednik SO Srebrenica Radomira Pavlovića koji je najavio da će zatražiti od predstavnika srpskih stranaka da pokrenu usvajanje inicijative o stradanju Srba u ovoj općini i to još od vremena Drugog svjetskog rata.

Duraković je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba kazao da su bošnjački predstavnici u općinskim vlastima u manjini, te dodao kako o tome tokom posljednjeg susreta, uopće nije bilo razgovora.

"Ono što je važno kazati, partneri iz srpskih stranaka nemaju iskren odnos prema nama. On ni u šali nije pomenuo ovu incijativu koja je došla kao pokušaj destabilizacije vlasti pred obilježavanje 11. jula.

U ovom slučaju Pavlović je pokazao da SNSD ima ovu inicijativu, koja nema dodira sa sporazumom koji smo potpisali. Ako je načelnik iz reda srpskoig naroida, predsjednik skupštine mora biti Bošnjak", priča nam Duraković. 

Predsjednik Skupštine SO Srebrenica dodao je da je ovim Pavlović pokazao da ne poštuje nikakav sporazum.

"Ovdje se zna da je većina odbornika iz reda sprskih stranaka. Ako takvu inicijativu pokrenu, oni će je realizirati. Mi u ovome nećemo učestvovati. Odmah da kažem, odgovornost će snositi oni koji su inicirali ovakve stvari. Oni ovim pokazjuju da ne žele nas u lokalnoj vlasti i poruka je kristalno jasna", dodao je Duraković za portal Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije