Duraković o kandidaturi: 'Da li sam "luzer", reći će građani, ne politički uhljebi'

3
Radiosarajevo.ba
Duraković o kandidaturi: 'Da li sam "luzer", reći će građani, ne politički uhljebi'
FB/Ćamil Duraković / Ćamil Duraković

Ćamil Duraković, bivši načelnik Opštine Srebrenice odlučio se kandidovati za predsjednika/potpredsjednika bh. entiteta RS.

Danas se na svom Facebook profilu oglasio te razjasnio šta znači samostalna kandidatura.

"Moja samostalna kandidatura znači samofinansiranje, samostalno sakupljanje potpisa i pokazuje moju nadstranačku orijentaciju, a sa druge strane daje priliku strankama, koalicijama, platformama da podrže gotovog kandidata koji je, ako niko neće s njim, bar spreman da pokuša unijeti jedan novi dah i duh u političku arenu u BiH i naročito entitet RS.

Stigle su prve lubenice: Saznajemo odakle dolaze i po kojoj cijeni se prodaju u BiH

Stigle su prve lubenice: Saznajemo odakle dolaze i po kojoj cijeni se prodaju u BiH

Nisam opterećen funkcijom (ako je smatrate mojim ciljem), ali ciljem jesam, jer sam ga učinio životnim. Funkcija kao takva nije cilj nego sredstvo, instrument za ostvarivanje cilja, koji je i meni i probosanskim strankama i građanima vjerujem isti = stabilna, napredna, zajednička država BiH u kojoj će naša djeca živjeti slobodno, neopterećeno i bez bremena prošlosti. Nije narciosoidno ovako misliti, kao što neki kažu", kaže Duraković.

Ističe da se taj cilj mogu ostvariti samo oni koji rade zajedno, vuku i guraju u istom smjeru.

"Na tom putu Ćamil nema problem stati uz bilo koga, a ni protiv bilo koga, a pritom nikome nije neprijatelj, naprotiv. Svima sam prijatelj i brat, a ko ne želi mene za prijatelja, ja tu ne mogu ništa učiniti. Ne može biti da je loše sve što Ćamil uradi, a dobro sve što drugi rade", naveo je Duraković.

Odgovorio je i na pitanje zašto se kandidirao.

"Zato što naš cilj nije ostvaren, a sa sadašnjim kandidatima kao "uhljebima" neće ni biti, jer ljudi na koje se tipuje nisu najbolji među nama i ja, žao mi je, ne mogu protiv sebe.

Do sada sam možda bio sam... više nisam, hvala Bogu... Imam vas...", zaključuje Duraković.

A da li sam "luzer", reći će građani, a ne politički uhljebi, koji samostalno nikada ništa ne bi mogli napraviti pa ni potpise za kandidaturu skupiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije