Duraković: Subašić je nespretno istupila, ona zna šta se dogodilo u Ahmićima

S. H.
Duraković: Subašić je nespretno istupila, ona zna šta se dogodilo u Ahmićima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ćamil Duraković
Bivši načelnik Općine Srebrenice i predsjednik pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković jučerašnju izjavu Munire Subašić koja je naišla na burne reakcije javnosti smatra nespretnim istupom.

Duraković je za Radiosarajevo.ba rekao kako je i prije sastanka rekao šta misli o susretu Majki Srebrenice s hrvatskom predsjednicom, ali da napade na Muniru Subašić smatra degutantnim, jer je ona prije svega žena, a onda i majka.

"Mi sve emotivno prihvatamo kao društvo. Poznajem Muniru, znam da je to žena borac, znam šta je do sada uradila. Niko se više ne sjeća njenih reakcija u UN-u, praćenja suđenja u Hagu i drugih događaja. Društvo sve to zaboravi i samo čeka jednu grešku da je zbog nje napada", rekao nam je Duraković navodeći kako su Majke Srebrenice bile u Ahmićima, te kako sigurno znaju šta se tamo dogodilo.

Duraković je dodao kako Srebrenica nije samo jedan pojedinac, to je pojam koji se odnosi na sve žrtve.

Također, smatra da će nakon svoje izjave Munira Subašić dati neko pojašnjenje ili se čak izviniti za nespretan istup, jer ne može da vjeruje da ona tako nešto misli.

Podsjećamo, predsjednica Udruženja Majki eknlava Srebrenica i Žepa Munira Subašić jučer je prilikom sastanka s Kolindom Grabar-Kitarović kazala da hrvatska predsjednica i dalje za nju ostaje "kraljica Balkana".

"Ona je za mene kraljica, bez obzira na sve" izjavila je Subašić.

Što se tiče zamjerki koje se odnose na činjenicu da Grabar-Kitarović nije posjetila Ahmiće, Subašić je kazala da nju zanima Srebrenica, a da o ostalim stratištima trebaju govoriti druga udruženja.

"Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se tamo desilo, ne znam više nigdje šta se desilo. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast", kazala je Subašić.

Njen odgovor izazvao je burne reakcije i osude javnih ličnosti i građana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije